Szybka wysyłka
Zwroty do 14 dni
Infolinia 24/7
PolskiAngielski
+48 501 896 632
Strona główna » Makarony » Rummo » RUMMO włoski makaron BIO Fusilli no 48 500g
Kategorie
Szukaj
Opinie o produktach
alt

   Wspieramy fundację :

                  alt
RUMMO włoski makaron BIO Fusilli no 48 500gRUMMO włoski makaron BIO Fusilli no 48 500gRUMMO włoski makaron BIO Fusilli no 48 500gRUMMO włoski makaron BIO Fusilli no 48 500gRUMMO włoski makaron BIO Fusilli no 48 500g
RUMMO włoski makaron BIO Fusilli no 48 500gRUMMO włoski makaron BIO Fusilli no 48 500gRUMMO włoski makaron BIO Fusilli no 48 500gRUMMO włoski makaron BIO Fusilli no 48 500gRUMMO włoski makaron BIO Fusilli no 48 500g
BIO

RUMMO włoski makaron BIO Fusilli no 48 500g

Rummo
1 osoba kupiła 1 produkt

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 0,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier DPD - 16,99 zł
InPost Paczkomaty24 - 12,99 zł
Odbiór osobisty - 0,00 zł
Dostawa GRATIS na terenie Warszawy i powiatu Warszawskiego Zachodniego - 0,00 zł

Kod producenta: 8008343700481

Stan magazynowy:

Kod EAN: 8008343700481

Stan produktu: Nowy

Marka: Rummo

EAN: 8008343700481

Waga: 0.5 kg

Rodzaj: świderki

Certyfikat: Ekologiczny

Nazwa handlowa: RUMMO włoski makaron BIO Fusilli no 48 500g

Cechy dodatkowe: ekologiczne

Cena: 7,69 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)
  • Historia zakupów (1)

Makarony Rummo to oryginalne włoskie makarony. Historia marki rozpoczęła się w 1846 roku w Benevento, niedaleko Neapolu, kiedy to rodzina Rummo zaczęła mielić lokalne zboże i wyrabiać makaron. Do wyrobu makaronów Rummo wykorzystuje wyłącznie wysokiej jakości semolinę z pszenicy twardej durum i wytłacza makarony w formach z brązu. Zgodnie z motto firmy:  "Bez pośpiechu do doskonałości”, makaron podlega procesowi powolnego wyrabiania według opatentowanej metody Lenta Lavorazione, dzięki której zachowane są właściwości semoliny. Makarony Rummo mają wysoką zawartość białka - aż 14,5% na 100g i po ugotowaniu pozostają al dente, czyli półtwarde. To oznacza, że podczas gotowania chłoną mniej wody, co powoduje dłuższy proces jedzenia makaronu, a tym samym łatwiej się go trawi i jest bardziej sycący. W przygotowanym daniu liczy się nie tylko jego smak, ale także to jak się prezentuje na talerzu. Makaron Rummo nawet po dwukrotnym ugotowaniu lub podgrzaniu jest sprężysty, nie skleja się, a sos z niego nie spływa.

FUSILLI BIO INTEGRALE No 48

Makarony pełnoziarniste produkowane są wyłącznie z najlepszej, ekologicznej i pełnoziarnistej pszenicy.

Kraj frezowania: Włochy

Czas gotowania 8 minut

najlepiej spożyć przed: 06.12.2022

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Klient: Bo...oń, data zakupu 23-04-2021 16:26

Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu