Igino Mazzola ma swoją historię w Genui, mieście, które ma w swoim DNA kulturę morską. Część połowu migrowała do odległych mórz, przemierzając różne oceany i wiele kultur rybackich, ale ten kawałek włoskiego morza ma punkt, w którym, wychodząc z morza, wybrzeże zamienia się w uśmiech. I to tam pojawił się pomysł, że morze i jakość muszą być dla wszystkich. Pomiędzy pokoleniami rodziny Mazzola została zawarta umowa, która jest gwarancją uwagi i troskliwości o produkt na każdym etpaie. Z tego powodu każda decyzja jest ważona poprzez wyważenie rzeczywistych potrzeb konsumenta, rybaków, pracowników, ekosystemu, tak aby zdolność do udzielania odpowiedzi była jak najszersza i jak najbardziej konkretna. Jeśli firma jest w rodzinie, każdy wybór jest osobisty, a każda decyzja szanuje pamięć. Firma kieruje się zdrowym rozsądkiem i zaufaniem, spuścizną, która sięga stu lat wstecz. Ma również pomysł na innowacje, ochronę natury, promowanie prostoty i wsłuchanie się w potrzeby zmieniającego się świata. Jej misją jest uczynienie dostępnym dla wszystkich prostego, zdrowego i zróżnicowanego stylu jedzenia.