Słońce całuje starannie uprawiane pola. Zapach karczochów, oliwek i innych świeżo zebranych warzyw. Magia utrwalania tego, co najlepsze w każdym sezonie, aby każda chwila przy stole była nieco bardziej wyjątkowa. Od 1927 roku IPOSEA codziennie pracuje nad tym celem, ulepszając produkty włoskiego terytorium i przekazując wiedzę od 4 pokoleń. Ponieważ Iposea chce przybliżyć prawdziwy smak Apulii wszystkim, we Włoszech i za granicą.
Aktywna od ponad 80 lat w sektorze żywności Iposea znajduje się w sercu Apulii, w Cerignola, w prowincji Foggia. Firma z roku na rok z dumą utrzymuje rodzinny zarząd. Do dziś czwarte pokolenie rodziny Masiello – spadkobierca założyciela – osobiście zarządza Działem Sprzedaży i Produkcji. Firma dużą uwagę przywiązuje się do Zarządzania Produkcją, którą kontroluje zarówno Laboratorium Analiz i Badań, jak i Laboratorium Kontroli/Jakości. Iposea, ściśle związana ze swoim terytorium, ma na celu zaspokojenie kwalifikowanego popytu na produkty spożywcze poprzez wzbogacanie typowych produktów obszaru, do którego należy, takich jak karczochy, oliwki i różne rodzaje warzyw.