Od 1967 roku do dziś jakość, bezpieczeństwo, właściwości odżywcze i zrównoważony rozwój produktów to podstawowe zasady, którymi kieruje się firma Granoro. Granoro ma siedzibę w prowincji Bari w Corato, mieście położonym w Apulii na obszarze przedmurgiańskim, kilka kilometrów od sugestywnego Castel del Monte i na skraju kraju Capitanata, serca południowych Włoch, obszarze bogatym w historię i głęboko zakorzenione tradycje, znanej kolebki produkcji najlepszej pszenicy durum, nie tylko we Włoszech, ale i w Europie. Pastificio Granoro ma jedną fabrykę w Corato, w której założyciel firmy - Pan Attilio Mastromauro wraz ze swoimi córkami Marina i Danielą codziennie nadzorują wszystkie procesy produkcyjne, tak aby jakość makaronu Granoro była zawsze stała.
Linia “Dedicato alla nostra terra” 100% Puglia zrodziła się z silnego pragnienia Granoro, aby ulepszyć produkty rolne uprawiane w Apulii. Ponieważ tradycja Granoro jest ściśle związana z tym regionem, linią Dedicato chcą przyczynić się do zrównoważonego rozwoju rolnictwa Apulii i wzmocnić bezpośrednie powiązanie między rolnikami i konsumentami, oparte na wspólnych wartościach, takich jak poszanowanie środowiska, przywracanie tradycji i autentyczność produktów. Marka Granoro to zdrowy i autentyczny dialog między wsią a miastem, rolnictwem i przemysłem, który znajduje swój maksymalny wyraz w makaronach linii Dedicato z pszenicy z wnętrza ziaren pochodzących tylko z Apulii.