Makarony Di Martinono wytwarzane są przez rodzinę Di Martino od 1912 roku na niezwykłym wybrzeżu Sorrento w Gragnano, mieście makaronu. Otoczone górami Lattari, charakteryzujące się łagodnym klimatem i obecnością morskiej bryzy, starożytne miasto cieszy się szczególnie korzystnym położeniem i idealnymi warunkami do produkcji makaronu. Dzięki swojej ponad 500-letniej historii w produkcji wysokiej jakości makaronu z pszenicy durum, Gragnano jest znane na całym świecie jako europejska stolica makaronu. W 2013 roku uzyskało pierwszy znak Chronionego Oznaczenia Geograficznego IGP potwierdzającego wysoką jakość makaronu we Włoszech i przyznawanego wyłącznie dla makaronów produkowanych w tym historycznym mieście, według tradycyjnej metody polegającej na użyciu najlepszej semoliny z pszenicy durum połączonej z najczystszymi lokalnymi wodami źródlanymi źródła Forma, formowanymi w matrycach z brązu i suszonymi powoli w niskiej temperaturze. Makarony Di Martino posiadają ten prestiżowy znak Pasta di Gragnano IGP, gwarantujący użycie wysokiej jakości surowców, dzięki czemu zawierają minimalną ilość białka 14%, co sprzyja doskonałej odporności na gotowanie oraz wysokiej strawności i przyswajalności składników odżywczych.
Oryginalny makaron Di Martino z ponad 100 letnią tradycją produkowany w słynnym mieście makaronu Gragnano.
Penne a Candela to alternatywna większa forma od klasycznych Penne Ziti Lisce. Krótki i gładki format dużej średnicy charakteryzuje się doskonałą intensywnością smaku 100% włoskiej pszenicy i doskonale łączy się z sosami - na przykład z sezonowych warzyw, mięsa lub sera.
składniki:
Makaron z pszenicy DURUM, woda.
Kraj uprawy pszenicy: Włochy
Kraj frezowania: Włochy
Czas gotowania al dente 10 minut
najlepiej spożyć przed: 28.05.2023
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.