Dostępność: Zapytaj o dostępność
Czas wysyłki: 24 godziny
Koszt wysyłki: od 9,99 zł
Stan magazynowy:
EAN: 8003007826286
Waga: 0.25 kg
Rodzaj: spaghetti
Nazwa handlowa: Di Bari włoski makaron SPAGHETTI nero sepia 250g
Marka: Di Bari
Kod producenta: SPAGHETTI nero di sepia
Pastificio Di Bari Tarall’Oro narodziło się w 1982 roku w przyjemnej okolicy w południowo-wschodniej części Bari, a dokładnie w Turi. Początkowo produkowali tylko taralli czyli małe włoskie kruche obwarzanki. Po kilku latach rozpoczęli nową linię, obejmującą produkcję makaronów rzemieślniczych, która od razu zdobyła uznanie na rynku. Produkcja odbywa się z wykorzystaniem semoliny ekstra kalibrowanej, pozyskiwanej do ekstrakcji najlepszej pszenicy durum. Początkowo proces produkcyjny odbywał się przy użyciu rzemieślniczych maszyn, które pozwalały na produkcję makaronów tylko w formach orecchiette, cavatelli, fusilli, strascinate i capunti. Jednak w kolejnych latach dzięki ciągle rosnącemu zainteresowaniu klientów, zainstalowano nowe linie produkcyjne oraz nowy park maszynowy wyposażony w matryce z brązu, które pozwoliły na produkcję kolejnych form - między innymi kółek czy strozzapreti.
Chociaż przez lata wprowadzano nowe technologie, produkcja pozostaje wierna tradycjom, aby zachować smaki z przeszłości.
Spaghetti rigati Nero di Sepia to czarny makaron rzemieślniczy z dodatkiem atramentu mątwy. Wytwarzany jest w matrycy z brązu i poddany procesowi powolnego suszenia w celu utrzymania możliwie niezmienionych cech jakościowych surowca.
Kraj uprawy pszenicy: Włochy
Kraj frezowania: Włochy
Czas gotowania: 10-11 minut
Wskazówka: czas gotowania podany jest na opakowaniu, zalecamy jednak sprawdzanie miękkości makaronu w trakcie gotowania, dopasowując ją do indywidualnych preferencji.
najlepiej spożyć przed: 24.03.2023
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.