Historia De Cecco rozpoczęła się w 1886 roku, kiedy mistrz makaronu Filippo Giovanni De Cecco założył Pastificio De Cecco.Tę samą pasję do jakości, która wyróżnia De Cecco w produkcji unikalnego makaronu, można znaleźć w olejach De Cecco.
Wszystkie rodzą się ze starannego doboru surowców i wprowadzają na stół smak, uwagę i troskę, które zawsze były cechami charakterystycznymi De Cecco.
De Cecco cały czas przyświeca jeden cel - umiejętnie stworzyć niepowtarzalny makaron, kontynuując tradycję bez kompromisów. Postępy i udoskonalenia naznaczają historię marki, pozwalając każdego dnia dostarczać autentyczną przyjemność włoskiej kuchni na stoły na całym świecie.
Tortiglioni to jedna z wielu odmian jednego z najstarszych formatów makaronu powstałego w Neapolu. Ich nazwa wywodzi się od łacińskiego tortillare, który dosłownie oznacza owijanie się w spiralę z charakterystycznymi wyżłobieniami.
Są szczególnie uniwersalnym i jednocześnie oryginalnym formatem, doskonałym do podawania z sosami na bazie mięsa jak również w towarzystwie sosu pomidorowego lub sosów warzywno-pomidorowych. Jest to szczególnie odpowiedni format również do wszelkiego rodzaju zapiekanek makaronowych.
składniki:
Makaron z pszenicy DURUM, woda.
Kraj uprawy pszenicy: Włochy
Kraj frezowania: Włochy
Czas gotowania al dente 9 minut
najlepiej spożyć przed: 6.11.2024
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.