Historia De Cecco rozpoczęła się w 1886 roku, kiedy mistrz makaronu Filippo Giovanni De Cecco założył Pastificio De Cecco.Tę samą pasję do jakości, która wyróżnia De Cecco w produkcji unikalnego makaronu, można znaleźć w olejach De Cecco.
Wszystkie rodzą się ze starannego doboru surowców i wprowadzają na stół smak, uwagę i troskę, które zawsze były cechami charakterystycznymi De Cecco.
De Cecco cały czas przyświeca jeden cel - umiejętnie stworzyć niepowtarzalny makaron, kontynuując tradycję bez kompromisów. Postępy i udoskonalenia naznaczają historię marki, pozwalając każdego dnia dostarczać autentyczną przyjemność włoskiej kuchni na stoły na całym świecie.
Lasagnette Le Specialita
Lasagnette są szeroko rozpowszechnione we Włoszech i należą do rodziny makaronów o długich płaskich kształatach. Są formatem szczególnie odpowiednim do przygotowywania przepisów opartych na sosie pomidorowym z aromatycznymi ziołami lub sosami mięsnymi. Naturalnie dobrze komponują się również z pikantnymi przyprawami lub sosami z owoców morza. W liguryjskiej tradycji kulinarnej doskonale nadają się do przygotowania pierwszych dań na bazie pesto.
składniki:
Makaron z pszenicy DURUM, woda.
Kraj uprawy pszenicy: Włochy
Kraj frezowania: Włochy
Czas gotowania al dente 5 minut
najlepiej spożyć przed: 20.04.2024
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.