Bezpłatna dostawa od 120 zł z ORLEN Paczką  alt

Schowek 0
Twój schowek jest pusty
Koszyk 0
Koszyk pusty
Strona główna » Ciastka Słodycze » Balocco Torte in Festa z kremem pistaca i orzech
NowośćCitres pesto pistacjowe - solony krem 200g

Citres pesto pistacjowe - solony krem 200g

34,90 zł
Najniższa cena z 30 dni to 34,90 zł
alt

   Wspieramy fundację :

                  alt
Balocco Torte in Festa z kremem pistaca i orzechBalocco Torte in Festa z kremem pistaca i orzechBalocco Torte in Festa z kremem pistaca i orzechBalocco Torte in Festa z kremem pistaca i orzechBalocco Torte in Festa z kremem pistaca i orzechBalocco Torte in Festa z kremem pistaca i orzech
Balocco Torte in Festa z kremem pistaca i orzech
Balocco Torte in Festa z kremem pistaca i orzech
Balocco Torte in Festa z kremem pistaca i orzech
Balocco Torte in Festa z kremem pistaca i orzech
Balocco Torte in Festa z kremem pistaca i orzech
Balocco Torte in Festa z kremem pistaca i orzech

Balocco Torte in Festa z kremem pistaca i orzech

Balocco

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 9,99 zł

Kod producenta: Torte in Festa Pistacchio e Nocciola

Stan magazynowy:

Kod EAN: 8001100070995

Waga: 400 g

Nazwa handlowa: Ciasto z kremem pistacjowo-orzechowym 400 g

Marka: balocco

Kod producenta: Torte in Festa Pistacchio e Nocciola

Waga produktu z opakowaniem jednostkowym: 0.53 kg

EAN: 8001100070995

Cena: 26,90 zł

Najniższa cena z 30 dni to 24,90 zł

Ilość:
-+
szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)
alt

Marka Balocco to historia rodziny, która od trzech pokoleń z niezmienną pasją osładza życie milionów konsumentów na całym świecie. Historię tą zapoczątkował Francesco Antonio Balocco, syn genialnego kupca, właściciela Cukierni przy głównej ulicy miasteczka Narzole w północnych Włoszech. W wieku 11 lat Francesco Antonio rozpoczął praktykę jako cukiernik, co doprowadziło go do pracy w kilku historycznych cukierniach piemonckich, jednymi z najsłynniejszych na początku wieku: w Bra w cukierni Converso, w Turynie w cukierni Giordano i cukierni Fréjus oraz zabytkowej Confetteria De Coster. W 1923 Francesco Antonio wraz ze swoim bratem Alfredo otworzył cukiernię przy via Marconi w Fossano, a później przejął cukiernię na Piazza Castello w Fossano, gdzie dobrze wykorzystał swoje wieloletnie praktyki, zdobywając coraz większą liczbę klientów. W styczniu 1930 urodził się syn Francesco - Aldo. W 1933 Francesco Antonio otworzył swoją drugą cukiernię: w nowej restauracji na końcu centralnej ulicy Via Roma, gdzie królował urok stylu i nowoczesności. Podczas II wojny światowej obie cukiernie zostały zniszczone, a Francesco Antonio i Aldo zmuszeni do ewakuacji do Langhe. Po wojnie odbudowali jednak zarówno laboratorium, jak i dwa sklepy, które wkrótce ponownie otwarto. Działalność była tak intensywna, że zczęli produkować suche wypieki, które można było sprzedawać na wynos. W 1949 zdecydowali się na rozszerzenie działalności poprzez przeniesienie produkcji do fabryki o powierzchni 5000 metrów kwadratowych. Po wojnie, w latach pięćdziesiątych zainstalowano pierwsze piece do produkcji panettone, przeprowadzono pierwsze próby naturalnego zakwaszania i glazurowania panettone orzechami laskowymi, ziarnami cukru i prażonymi migdałami: tak narodził się Almond Balocco, który od razu stał się wielkim sukcesem. Na początku lat sześćdziesiątych rozpoczęto budowę sieci sprzedaży, a w 1964 r. zakupiono grunt o powierzchni 70 000 metrów kwadratowych w rejonie Santa Lucia w Fossano, gdzie rozpoczęła się budowa nowej fabryki, do której produkcja została przeniesiona w 1969 r., gdzie firma nadal ma swoją siedzibę, łącząc olbrzymie doświadczenie w cukiernictwie i tradycję z nowoczesnością i oferując konsumentom pyszne słodkości najwyższej jakości.

alt

Naturalnie zaczynowe ciasto wypełnione pysznymi kremami pistacjowymi i orzechowym z włoskich orzechów laskowych, posypane delikatnym kakao.

Balocco do swoich wypieków używa jaj tylko od kur z wolnego wybiegu i składników niemodyfikowanych genetycznie.

alt

 

alt
alt

Dane kontaktowe producenta:

Balocco, via S.Lucia, 51, 12045 FOSSANO, Włochy, e-mail: info@balocco.it

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

USTAWIENIA PLIKÓW COOKIES
W celu ulepszenia zawartości naszej strony internetowej oraz dostosowania jej do Państwa osobistych preferencji, wykorzystujemy pliki cookies przechowywane na Państwa urządzeniach. Kontrolę nad plikami cookies można uzyskać poprzez ustawienia przeglądarki internetowej.
Są zawsze włączone, ponieważ umożliwiają podstawowe działanie strony. Są to między innymi pliki cookie pozwalające pamiętać użytkownika w ciągu jednej sesji lub, zależnie od wybranych opcji, z sesji na sesję. Ich zadaniem jest umożliwienie działania koszyka i procesu realizacji zamówienia, a także pomoc w rozwiązywaniu problemów z zabezpieczeniami i w przestrzeganiu przepisów.
Pliki cookie funkcjonalne pomagają nam poprawiać efektywność prowadzonych działań marketingowych oraz dostosowywać je do Twoich potrzeb i preferencji np. poprzez zapamiętanie wszelkich wyborów dokonywanych na stronach.
Pliki analityczne cookie pomagają właścicielowi sklepu zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzi w interakcję ze sklepem, poprzez anonimowe zbieranie i raportowanie informacji. Ten rodzaj cookies pozwala nam mierzyć ilość wizyt i zbierać informacje o źródłach ruchu, dzięki czemu możemy poprawić działanie naszej strony.
Pliki cookie reklamowe służą do promowania niektórych usług, artykułów lub wydarzeń. W tym celu możemy wykorzystywać reklamy, które wyświetlają się w innych serwisach internetowych. Celem jest aby wiadomości reklamowe były bardziej trafne oraz dostosowane do Twoich preferencji. Cookies zapobiegają też ponownemu pojawianiu się tych samych reklam. Reklamy te służą wyłącznie do informowania o prowadzonych działaniach naszego sklepu internetowego.
ZATWIERDZAM
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
USTAWIENIA
ZAAKCEPTUJ TYLKO NIEZBĘDNE
ZGADZAM SIĘ