La Molisana jest makaronem wyprodukowanym wyłącznie z włoskiej pszenicy uprawianej w regionach Molise, Apulii, Marche, Lazio i Abruzji, obszarach naturalnie nadających się do produkcji zbóż, dzięki szczególnie korzystnemu klimatowi. Z wyselekcjonowanych nasion powstaje najwyższej jakości wysokobiałkowa pszenica durum, o wyjątkowej wytrzymałości i elastyczności. Tak powstają makarony o jakości premium.
Tym, co charakteryzuje makarony Molisana i czyni je wyjątkowymi, jest łuskanie pszenicy durum tradycyjną metodą kamienną, która zgodnie z najwyższymi normami bezpieczeństwa żywności, z dbałością i szacunkiem oczyszcza ziarno w celu uzyskania makaronu o absolutnie naturalnym smaku.
Spaghetto Quadrato
Forma wywodzącą się z Abruzzo-Molise i makaronu domowej roboty, który był robiony przy użyciu specjalnego narzędzia, które wyglądało prawie jak gitara - stąd nazwa, która go identyfikuje, to Spaghetto alla chitarra. Doskonała do klasycznych połączeń z czosnkiem i oliwą, do owoców morza jak również różnych rodzajów sosów pomidorowych.
składniki:
Makaron z pszenicy DURUM, woda.
Kraj uprawy pszenicy: Włochy
Kraj frezowania: Włochy
Czas gotowania 13 minut
najlepiej spożyć przed: 04.05.2025
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.