La Molisana jest makaronem wyprodukowanym wyłącznie z włoskiej pszenicy uprawianej w regionach Molise, Apulii, Marche, Lazio i Abruzji, obszarach naturalnie nadających się do produkcji zbóż, dzięki szczególnie korzystnemu klimatowi. Z wyselekcjonowanych nasion powstaje najwyższej jakości wysokobiałkowa pszenica durum, o wyjątkowej wytrzymałości i elastyczności. Tak powstają makarony o jakości premium.
Tym, co charakteryzuje makarony Molisana i czyni je wyjątkowymi, jest łuskanie pszenicy durum tradycyjną metodą kamienną, która zgodnie z najwyższymi normami bezpieczeństwa żywności, z dbałością i szacunkiem oczyszcza ziarno w celu uzyskania makaronu o absolutnie naturalnym smaku.
Nawet w naszej ofercie Maccheroni 37 wyróżnia się spośród 10 najlepiej sprzedających się formatów , ponieważ charakteryzuje się konsystencją, szorstkością i wytrzymałością , czyli szeregiem elementów, które czynią je wyjątkowymi. Rygorystycznie ciągnione w brązie, La Molisana Maccheroni 37 mają zachwycająco porowatą powierzchnię, znaczną grubość i wskaźnik białka wynoszący 14,5%, co gwarantuje doskonałą stabilność podczas gotowania.
składniki:
Makaron z pszenicy DURUM, woda.
Kraj uprawy pszenicy: Włochy
Kraj frezowania: Włochy
Czas gotowania 13 minut
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Klient: ka...ok, data zakupu 11-02-2025 19:39
Klient: Ja...ki, data zakupu 26-01-2025 22:44
Klient: Mi...cz, data zakupu 05-01-2025 21:51
Klient: Al...ka, data zakupu 25-11-2024 17:28
Klient: Ad...ki, data zakupu 16-10-2024 22:02
Klient: Pr...ki, data zakupu 19-02-2024 22:37