La Molisana jest makaronem wyprodukowanym wyłącznie z włoskiej pszenicy uprawianej w regionach Molise, Apulii, Marche, Lazio i Abruzji, obszarach naturalnie nadających się do produkcji zbóż, dzięki szczególnie korzystnemu klimatowi. Z wyselekcjonowanych nasion powstaje najwyższej jakości wysokobiałkowa pszenica durum, o wyjątkowej wytrzymałości i elastyczności. Tak powstają makarony o jakości premium.
Tym, co charakteryzuje makarony Molisana i czyni je wyjątkowymi, jest łuskanie pszenicy durum tradycyjną metodą kamienną, która zgodnie z najwyższymi normami bezpieczeństwa żywności, z dbałością i szacunkiem oczyszcza ziarno w celu uzyskania makaronu o absolutnie naturalnym smaku.
Penne Rigate
Jeden z najbardziej lubianych kształtów makaronów o idealnie chropowatej strukturze, świetnie łączy się z sosami, idealny do zapiekanek. Polecany między innymi do zapiekanego makaronu, w którym mozzarella, pomidor i parmezan topią się pod wpływem ciepła i tworzą bardzo przyjemnie chrupiące i złociste połączenie. Wśród wielu możliwych alternatyw, penne rigate są również pyszne po prostu z pokrojoną w kostkę kolorową papryką, mozzarellą i czerwoną cebulą; całość skropiona oliwą extra virgin i udekorowana kilkoma listkami bazylii i szczyptą suszonego chilli.
składniki:
Makaron z pszenicy DURUM, woda.
Kraj uprawy pszenicy: Włochy
Kraj frezowania: Włochy
Czas gotowania 12 minut
najlepiej spożyć przed: 17.07.2025
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.