Dostępność: Zapytaj o dostępność
Czas wysyłki: 24 godziny
Koszt wysyłki: od 9,99 zł
Kod producenta: Pennoni Rigati No21 - 500g
Stan magazynowy:
Kod EAN: 8004690052143
EAN (GTIN): 8004690052143
Waga produktu z opakowaniem jednostkowym: 0.5 kg
Waga: 500 g
Rodzaj: rurki
Nazwa handlowa: Pennoni Rigati n.21
Marka: La Molisana
Kod producenta: Pennoni Rigati No21 - 500g
La Molisana jest makaronem wyprodukowanym wyłącznie z włoskiej pszenicy uprawianej w regionach Molise, Apulii, Marche, Lazio i Abruzji, obszarach naturalnie nadających się do produkcji zbóż, dzięki szczególnie korzystnemu klimatowi. Z wyselekcjonowanych nasion powstaje najwyższej jakości wysokobiałkowa pszenica durum, o wyjątkowej wytrzymałości i elastyczności. Tak powstają makarony o jakości premium.
Tym, co charakteryzuje makarony Molisana i czyni je wyjątkowymi, jest łuskanie pszenicy durum tradycyjną metodą kamienną, która zgodnie z najwyższymi normami bezpieczeństwa żywności, z dbałością i szacunkiem oczyszcza ziarno w celu uzyskania makaronu o absolutnie naturalnym smaku.
Pennoni Rigati No21
kształtami z rowkami na zewnątrz. Nazwa "rigati" wskazuje na fakt, że powierzchnia makaronu jest rowkowana, co pomaga lepiej zatrzymać sosy i inne składniki, nadając potrawie lepszą strukturę i smak.
Makaron ten przypomina trochę penne, ale jest większy i ma szersze otwory na końcach. Jego rurkowaty kształt sprawia, że świetnie nadaje się do łapania i utrzymywania sosów, co sprawia, że potrawa jest bardziej aromatyczna i smaczna.
Pennoni rigati doskonale sprawdza się w różnych rodzajach sosów, zarówno lekkich, jak i gęstszych. Może być używany w klasycznych daniach makaronowych, takich jak z pomidorowym sosem, bolognese, czy śmietanowym sosem. Dzięki swojej strukturze i rowkom na powierzchni, zatrzymuje sos, co czyni danie bardziej sycącym i pełnym smaku.
To uniwersalny makaron, który można wykorzystać w różnych potrawach, a jego charakterystyczny kształt sprawia, że prezentuje się estetycznie na talerzu.
Makaron z pszenicy DURUM, woda.
Kraj uprawy pszenicy: Włochy
Kraj frezowania: Włochy
Czas gotowania 12 minut
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.