La Molisana jest makaronem wyprodukowanym wyłącznie z włoskiej pszenicy uprawianej w regionach Molise, Apulii, Marche, Lazio i Abruzji, obszarach naturalnie nadających się do produkcji zbóż, dzięki szczególnie korzystnemu klimatowi. Z wyselekcjonowanych nasion powstaje najwyższej jakości wysokobiałkowa pszenica durum, o wyjątkowej wytrzymałości i elastyczności. Tak powstają makarony o jakości premium.
Tym, co charakteryzuje makarony Molisana i czyni je wyjątkowymi, jest łuskanie pszenicy durum tradycyjną metodą kamienną, która zgodnie z najwyższymi normami bezpieczeństwa żywności, z dbałością i szacunkiem oczyszcza ziarno w celu uzyskania makaronu o absolutnie naturalnym smaku.
Fusilli
Spiralny kształt uwielbiany przez wszystkich ponieważ doskonale łączy się z sosami - zarówno pomidorowymi jak i na bazie ricotty lub śmietany z dodatkami warzyw - na przykład szpinaku i mięsa - na przykład kurczaka czy boczku. Świetnie sprawdza się również w sałatkach.
składniki:
Makaron z pszenicy DURUM, woda.
Kraj uprawy pszenicy: Włochy
Kraj frezowania: Włochy
Czas gotowania 11 minut
najlepiej spożyć przed: 26.06.2025
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.