La Molisana jest makaronem wyprodukowanym wyłącznie z włoskiej pszenicy uprawianej w regionach Molise, Apulii, Marche, Lazio i Abruzji, obszarach naturalnie nadających się do produkcji zbóż, dzięki szczególnie korzystnemu klimatowi. Z wyselekcjonowanych nasion powstaje najwyższej jakości wysokobiałkowa pszenica durum, o wyjątkowej wytrzymałości i elastyczności. Tak powstają makarony o jakości premium.
Tym, co charakteryzuje makarony Molisana i czyni je wyjątkowymi, jest łuskanie pszenicy durum tradycyjną metodą kamienną, która zgodnie z najwyższymi normami bezpieczeństwa żywności, z dbałością i szacunkiem oczyszcza ziarno w celu uzyskania makaronu o absolutnie naturalnym smaku.
LINGUINE
znane również jako bavette lub trenette, należą do tej samej rodziny co spaghetti , od której różnią się przekrojem, który nie jest cylindryczny, ale płaski. W praktyce jest to spłaszczone spaghetti o przekroju prostokątnym i średniej grubości. W porównaniu do linguine, trenette mają przekrój kwadratowy, większą grubość i mniejszą szerokość. Wydaje się, że format ten ma korzenie liguryjskie, zwłaszcza genueńskie, i słynie z łączenia z pesto lub sosami rybnymi.
składniki:
Makaron z pszenicy DURUM, woda.
Kraj uprawy pszenicy: Włochy
Kraj frezowania: Włochy
Czas gotowania 12 minut
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Klient: Al...ka, data zakupu 07-02-2025 14:25
Klient: An...cz, data zakupu 09-01-2025 18:58
Klient: Ew...ka, data zakupu 16-12-2024 21:14
Klient: Wi...ki, data zakupu 09-10-2024 23:18
Klient: Vo...yk, data zakupu 21-01-2024 14:19