Historia De Cecco rozpoczęła się w 1886 roku, kiedy mistrz makaronu Filippo Giovanni De Cecco założył Pastificio De Cecco.Tę samą pasję do jakości, która wyróżnia De Cecco w produkcji unikalnego makaronu, można znaleźć w olejach De Cecco.
Wszystkie rodzą się ze starannego doboru surowców i wprowadzają na stół smak, uwagę i troskę, które zawsze były cechami charakterystycznymi De Cecco.
De Cecco cały czas przyświeca jeden cel - umiejętnie stworzyć niepowtarzalny makaron, kontynuując tradycję bez kompromisów. Postępy i udoskonalenia naznaczają historię marki, pozwalając każdego dnia dostarczać autentyczną przyjemność włoskiej kuchni na stoły na całym świecie.
Historycznie istnieje oficjalny ślad nazwy „spaghetto” w pierwszym słowniku języka włoskiego autorstwa Nicolò Tommaseo i Bernardo Belliniego (1819). Spaghetto jako makaron grubości małego sznurka i długi, jak sopracapellini. Ciekawostka: w 1957 roku BBC wyemitowało pierwszy film dokumentalny o produkcji spaghetti, a następnego dnia studia telewizyjne wypełniły się telefonami od widzów z prośbą o podanie nazwisk producentów i dystrybutorów spaghetti, aby je kupić. Spaghetti to forma tak wszechstronna, że można je podawać z dowolnymi przyprawami, od ryb po mięso, od warzyw po sery, ale doskonale sprawdzają się również w wersji doprawionej tylko oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia i odrobiną parmezanu.
składniki:
Makaron z pszenicy DURUM, woda.
Kraj uprawy pszenicy: Włochy
Kraj frezowania: Włochy
Czas gotowania al dente 10 minut
najlepiej spożyć przed: 03.03.2025
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.