Historia De Cecco rozpoczęła się w 1886 roku, kiedy mistrz makaronu Filippo Giovanni De Cecco założył Pastificio De Cecco.Tę samą pasję do jakości, która wyróżnia De Cecco w produkcji unikalnego makaronu, można znaleźć w olejach De Cecco.
Wszystkie rodzą się ze starannego doboru surowców i wprowadzają na stół smak, uwagę i troskę, które zawsze były cechami charakterystycznymi De Cecco.
De Cecco cały czas przyświeca jeden cel - umiejętnie stworzyć niepowtarzalny makaron, kontynuując tradycję bez kompromisów. Postępy i udoskonalenia naznaczają historię marki, pozwalając każdego dnia dostarczać autentyczną przyjemność włoskiej kuchni na stoły na całym świecie.
Forma Fusilli pochodzi z Kampanii i należy do rodziny makaronów krótkich. W starożytności Fusilli produkowano ręcznie, zgodnie z metodą przekazywaną z matki na córkę. Polegało to na skręceniu kawałka spaghetti wokół igły dziewiarskiej bardzo szybkim gestem i fachowymi rękami, rodzaj umiejętności bardzo przypominał tę z przędzarek, a w rzeczywistości termin „fusillo” pochodzi od „wrzeciona”.
Szczególnie smaczne są zarówno z sosami mięsnymi, rybnymi, jak i dressingami na bazie ricotty. Znakomicie komponują się również z sosami warzywnymi, z sosem pomidorowym oraz dodatkiem papryki, bakłażanów, oliwek i kaparów.
składniki:
Makaron z pszenicy DURUM, woda.
Kraj uprawy pszenicy: Włochy
Kraj frezowania: Włochy
Czas gotowania al dente 9 minut
najlepiej spożyć przed: 30.01.2025
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.