Znane było mistrzostwo mediolańskich piekarzy. Jednym z nich był Paolo Biffi, który w 1852 roku otworzył swoją „Offelleria Biffi” na Corso Magenta, szybko stając się punktem odniesienia nie tylko dla mediolańczyków, ale także dla smakoszy podróżników z całych Włoch. Przypisuje się mu oryginalną recepturę Modern Panettone. W 1866 roku, Paolo Biffi został mianowany Confettiere Jego Królewskiej Mości,a w następnym roku w samym sercu miasta otworzył pierwszą „Gran Caffè Biffi” - elegancką kawiarnię-restaurację, która szybko stała się jednym z symboli Mediolanu, symbolem jakości i wyrafinowania na przełomie wieków.
W latach 90-tych powstała Linia Biffi Dolce, linia, która ma swoje korzenie w tradycji Paolo Biffi, aby przenieść ją do współczesnego świata. Kawa, Panettone i Praliny to pierwsze produkty linii.
W 2000 roku firma otworzyła się na ewolucję rynku w kierunku nowych, trwałych i świeżych produktów, zaczynając od pesto, a później rozszerzając o sosy. Koncepcja rzemiosła, na której opiera się cała produkcja Biffi, wyraża się w tworzeniu szerokiej linii produktów świeżych.
Ocet balsamiczny Biffi z Modeny IGP świetnie sprawdza się jako składnik dressingów do sałatek oraz dań głównych. Jest dostępny w wygodnych, jednoporcyjnych saszetkach po 5 ml każda. Doskonały do zabrania na lunch poza domem
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Klient: Pa...ka, data zakupu 01-05-2025 21:27
Klient: Ad...os, data zakupu 11-04-2025 09:38
Klient: Ka...ka, data zakupu 20-01-2025 23:28
Klient: Ma...a , data zakupu 27-08-2024 11:28
Klient: Ma...a , data zakupu 23-08-2024 13:45