Scotti to 160-letnia historia w krainie ryżu przekazywana od sześciu pokoleń. Ta wielowiekowa historia rozgrywa się w Pawii, w części doliny Padu między lewym brzegiem Padu i dolnym biegiem Ticino, wspaniałej krainie ze względu na bogactwo gleby i harmonię krajobrazu. Krainie pól ryżowych.
Zawsze zwracając uwagę na ewolucję smaku i nawyków żywieniowych, Scotti oferuje produkty, które mogą poprawić zdrowotne, korzystne i funkcjonalne zasady ryżu, bez poświęcania jego smaku. Sekret sukcesu tkwi w zbożu, a także w zdolności i uporze, aby chcieć go ulepszyć.
Od 1992 roku firma zmieniła metodę pakowania ryżu z tradycyjnego na pakowanie próżniowe.
Riso Nano Vialone to ryż pochodzący z nizinnych regionów wokół Werony nawadnianych przez Rzeki Tione, Tartaro i Adyga. Ryż dobrze wchłania wodę, co nadaje mu kremową konsystencję.
Charakteryzuje się okrągłymi i zwartymi ziarnami oraz dużą zdolnością wzrostu po ugotowaniu, co czyni ją idealną do przygotowania kremowych risotto.
Uprawia się go i bieli w regionie Werony zgodnie z wysokimi standardami i tradycyjnymi metodami. Świetnie nadaje się do risotto i do innych potraw.
To ryż uniwersalny w zastosowaniu, do kreatywnego gotowania
Ryżu Vialone Nano możesz używać do przyrządzania włoskich risotto i innych przysmaków na bazie ryżu.
Czas gotowania 14-15 minut
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.