Bezpłatna dostawa od 250 zł 

Schowek 0
Twój schowek jest pusty
Koszyk 0
Koszyk pusty
Strona główna » Makarony » Rummo » RUMMO włoski makaron BUCATINI no6 500g
alt

   Wspieramy fundację :

                  alt
RUMMO włoski makaron BUCATINI no6 500gRUMMO włoski makaron BUCATINI no6 500gRUMMO włoski makaron BUCATINI no6 500gRUMMO włoski makaron BUCATINI no6 500gRUMMO włoski makaron BUCATINI no6 500g
RUMMO włoski makaron BUCATINI no6 500g
RUMMO włoski makaron BUCATINI no6 500g
RUMMO włoski makaron BUCATINI no6 500g
RUMMO włoski makaron BUCATINI no6 500g
RUMMO włoski makaron BUCATINI no6 500g

RUMMO włoski makaron BUCATINI no6 500g

Rummo

Dostępność: Zapytaj o dostępność

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 12,99 zł

Kod producenta: 8008343200066

Stan magazynowy:

Kod EAN: 8008343200066

EAN (GTIN): 8008343200066

Waga produktu z opakowaniem jednostkowym: 0.505 kg

Produkt nie zawiera: barwników, konserwantów

Certyfikat: Gwarantowana tradycyjna specjalność, Jakość Tradycja

Cechy dodatkowe: niskotłuszczowe, superfood, wegetariańskie

Waga: 500 g

Rodzaj: nitki

Nazwa handlowa: bucatini

Marka: Rummo

Kod producenta: 8008343200066

Cena: 8,90 zł

Brak zmiany ceny produktu w ciągu ostatnich 30 dni

Chwilowo niedostępny

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

Makarony Rummo to oryginalne włoskie makarony. Historia marki rozpoczęła się w 1846 roku w Benevento, niedaleko Neapolu, kiedy to rodzina Rummo zaczęła mielić lokalne zboże i wyrabiać makaron. Do wyrobu makaronów Rummo wykorzystuje wyłącznie wysokiej jakości semolinę z pszenicy twardej durum i wytłacza makarony w formach z brązu. Zgodnie z motto firmy:  "Bez pośpiechu do doskonałości”, makaron podlega procesowi powolnego wyrabiania według opatentowanej metody Lenta Lavorazione, dzięki której zachowane są właściwości semoliny. Makarony Rummo mają wysoką zawartość białka - aż 14,5% na 100g i po ugotowaniu pozostają al dente, czyli półtwarde. To oznacza, że podczas gotowania chłoną mniej wody, co powoduje dłuższy proces jedzenia makaronu, a tym samym łatwiej się go trawi i jest bardziej sycący. W przygotowanym daniu liczy się nie tylko jego smak, ale także to jak się prezentuje na talerzu. Makaron Rummo nawet po dwukrotnym ugotowaniu lub podgrzaniu jest sprężysty, nie skleja się, a sos z niego nie spływa.

BUCATINI No 6

Bucatini zwany również perciatelli to pochodząca z Neapolu forma, która ma wydłużony kształt o okrągłym przekroju i jest pusta w środku. Ten dość uniwersalny format doskonale nadaje się do sosów maślanych, mięsnych lub rybnych. Bucatini doskonale komponują się również z sosami warzywnymi, przygotowywanymi z sosem pomidorowym oraz dodatkiem papryki, bakłażanów, cukinii, oliwek i kaparów. Bardzo popularne są również w wersji all'Amatriciana z sosem pomidorowym, bekonem i pecorino romano.

Kraj frezowania: Włochy

Czas gotowania 6 minut

alt
alt
alt
alt
alt

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu
delivery