Dostępność: Dostępny
Czas wysyłki: 24 godziny
Koszt wysyłki: od 9,99 zł
Kod producenta: 8008343880497
Stan magazynowy:
Kod EAN: 8008343880497
EAN (GTIN): 8008343880497
Produkt nie zawiera: glutenu
Waga: 400 g
Nazwa handlowa: bezglutenowy ELICOIDALI
Marka: Rummo
Kod producenta: 8008343880497
Makarony Rummo to oryginalne włoskie makarony. Historia marki rozpoczęła się w 1846 roku w Benevento, niedaleko Neapolu, kiedy to rodzina Rummo zaczęła mielić lokalne zboże i wyrabiać makaron. Do wyrobu makaronów Rummo wykorzystuje wyłącznie wysokiej jakości semolinę z pszenicy twardej durum i wytłacza makarony w formach z brązu. Zgodnie z motto firmy: "Bez pośpiechu do doskonałości”, makaron podlega procesowi powolnego wyrabiania według opatentowanej metody Lenta Lavorazione, dzięki której zachowane są właściwości semoliny. Makarony Rummo mają wysoką zawartość białka - aż 14,5% na 100g i po ugotowaniu pozostają al dente, czyli półtwarde. To oznacza, że podczas gotowania chłoną mniej wody, co powoduje dłuższy proces jedzenia makaronu, a tym samym łatwiej się go trawi i jest bardziej sycący. W przygotowanym daniu liczy się nie tylko jego smak, ale także to jak się prezentuje na talerzu. Makaron Rummo nawet po dwukrotnym ugotowaniu lub podgrzaniu jest sprężysty, nie skleja się, a sos z niego nie spływa.
Bezglutenowy ELICOIDALI No49
Makaron kukurydziany i brązowego ryżu, zmieszany zgodnie z naszą metodą przetwarzania parowego w celu uzyskania miękkiego i zrównoważonego ciasta o niezrównanej konsystencji
Charakteryzujący się prążkowaną powierzchnią zewnętrzną i dużą średnicą, bezglutenowy makaron ELICOIDALI doskonale komponuje się z każdym rodzajem sosu, w szczególności z ragu mięsnym lub warzywnym.
Kraj frezowania: Włochy
Czas gotowania 10 minut
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.