Makarony la Ruvida Italiana to linia makaronów najwyższej jakości z fabryki Pasta Reggia założonej przez Antonio Pallante, bardzo silnie osadzonej w rodzinnej tradycji wytwarzania makaronu, która już od 4 pokoleń konsekwentnie jest wierna zasadzie, że „jakość nie powinna być nigdy poświęcana na rzecz ilości”.
Makaron produkowany jest z czystej semoliny z pszenicy durum, wody i bez konserwantów, ponieważ to suszenie produktu pozwala na jego naturalną konserwację. Żadnych barwników, więc patrząc na wiązkę spaghetti pod światło możemy znaleźć blask słońca pochłaniany przez ziarno pszenicy i przywracany przez semolinę. Kierując się tymi zasadami, rodzina Pallante zawsze była oddana swojej misji tworzenia produktów wysokiej jakości. Doświadczenie zdobyte w branży makaronów pozwala na staranny dobór wykorzystywanych ziaren w makaronach la Ruvida Italiana pochodzenia 100% włoskiego i uwzględniania różnych cech każdego z użytych surowców, przy jednoczesnym zastosowaniu nowoczesnych technologii w produkcji. W ten sposób, łącząc tradycję i nowoczesność, Pasta Reggia gwarantuje doskonały makaron zgodnie z najlepszą tradycją Kampanii.
Makarony la Ruvida Italiana pakowane są w urzekające opakowanie inspirowane sztuką współczesną.