Po II wojnie światowej bardzo trudno było znaleźć kakao. Ferrero z małego miasteczka w Piemoncie zdołał stworzyć słodkie ciasto z orzechami laskowymi, cukrem i odrobiną kakao, które były wówczas dostępne. I tak narodził się przodek Nutelli®. Giandujot, nazwany na cześć tradycyjnej maski karnawałowej, słodkie ciasto z pierwszego przepisu, miało kształt bochenka, który można było pokroić w plasterki i posmarować nim chleb. Z czasem pyszny Giandujot został przekształcony w nowy produkt - łatwiejszy do rozsmarowania krem o nazwie SuperCrema. Później jego receptura została ulepszona i powstał pierwszy słoik nowego kremu na bazie orzechów laskowych i kakao, któremu nadano nazwę, która do dziś jest synonimem kremu do smarowania i uśmiechu: Nutella®.
Nutella Biscuits, pierwsze chrupiące herbatniki z kremowym sercem Nutella®. W 2019 roku ich premiera we Włoszech i Francji spotkała się z bezprecedensowym sukcesem!
Prosty przepis z wielkim sercem: pyszne chrupiące herbatniki z mąki pszennej i brązowego cukru, które otaczają i wzmacniają kremowe serce Nutelli.
Pomysł na te pyszne ciasteczka powstał dzięki samym konsumentom, którzy często smarowali Nutellą nie tylko pieczywo, ale również ciastka, aby były jeszcze smaczniejsze. Dlatego Ferrero stworzyło dla herbatniki równie dobre jak te domowe, wypełnione kremowym sercem Nutelli. Nie da się nie pokochać ciastek Nutella!
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.